Je kast inrichten? Zo doe je dat!

Ben je van plan je eigen kast in te gaan richten? Dan is het slim om met een aantal dingen rekening te houden. Kijk hoe je de kast wilt gebruiken. Wil je veel kleding ophangen? Of heb je vooral planken en lades nodig? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kan stellen wanneer je gaat starten met het inrichten van je kleding kast.

Wat voor kleding heb je?

Voordat je begint met inrichten is het slim om te kijken wat voor kleding je allemaal hebt. Heb je veel herenkleding die je standaard draagt dan kan je deze makkelijk sorteren. Vervolgens kan je al jouw sportkleding heren ook bij elkaar leggen en sorteren op soort kledingstuk. Wanneer je al jouw kleding hebt gesorteerd kan je gemakkelijk je nieuwe kast inrichten.

Wat gebruik je en wat niet?

Ik denk dat dit een goede stap is om consistent te zijn: verwijder dingen die je niet meer gebruikt. Dit geldt ook voor jouw kleding. Doe kleren weg die je vorig jaar niet hebt gedragen. Een tip van ons is om te kijken naar de dingen waar je echt blij van wordt. Ik denk dat dit een goede keuze is: bewaar alleen de dingen waar je blij van wordt. Wanneer je allerlei kleding blijft houden die je uiteindelijk toch niet gebruikt neemt het alleen maar ruime in beslag. Je hoeft kleding niet direct weg te gooien, een mooi en duurzame manier om van je kleding af te komen is door het te doneren aan een goed doel of aan mensen om je heen. Is je kleding nog wat waard? Dan is het verstandig om het te verkopen. Er zijn tegenwoordig verschillende online platformen waar je gemakkelijk jouw kleding kan verkopen zodat je iemand anders er blij mee kan maken en dat jij er nog wat aan verdiend.

Jouw eigen kledingkast

Onze tip is om op maat gemaakte kasten te hebben. Op deze manier kunt je jouw eigen ideeën nauwkeurig uitdeken waardoor je kledingkast zometeen perfect aansluit naar jouw wens. Wanneer je een kledingkast op maat laat maken zijn veel accessoires waar je uit kan kiezen: lades, stangen en planken. Bepaal waar je ze moet plaatsen, en let vooral op hoe u de kast gebruikt. Mocht je het beddengoed ook in de kast willen opbergen, dan is het aan te raden om bijvoorbeeld meerdere planken bovenop te plaatsen. Je hebt niet elke dag lakens nodig, en daarom hoef je ook niet persé altijd bij de bovenste plank te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *