De leukste ideeën voor kinderfeestjes

Bij de verjaardag van uw kind hoort natuurlijk een partijtje. Misschien is dit niet uw favoriete dag van het jaar, maar hoogstwaarschijnlijk wel die van uw kind. Het is elk jaar wel weer enorm lastig om een leuke activiteit te bedenken voor het kinderfeestje. Het moet voor alle uitgenodigde kinderen leuk zijn, maar ook haalbaar voor u als ouder om dit te organiseren. Om u een handje te helpen, geef ik in deze blog een aantal leuke ideeën voor kinderpartijtjes. 

Een creatief kinderfeestje

Als uw zoon of dochter een beetje creatief aangelegd is, vindt hij of zij het vast en zeker leuk om iets creatiefs te doen voor hun partijtje. De mogelijkheden voor een creatief feestje zijn eindeloos. Voor meiden is het bijvoorbeeld leuk om kindersieraden te gaan maken. Voor mijn dochter hebben wij een keer een feestje georganiseerd waarbij alle kinderen hun eigen kinderketting en -armband mochten maken. Ze had die ochtend een slavenarmband zilver gekregen en met het partijtje gingen ze bijpassende armbandjes maken. Hiervoor hoef je enkel de onderdelen in huis te halen en ze een beetje te begeleiden bij het maken zelf. Het resultaat topt natuurlijk niet aan een echte dames armband zilver maar is toch zelfgemaakt en persoonlijk. Voor jongens het bijvoorbeeld een graffiti feestje een leuk idee. Er zijn bedrijven die dit soort feestjes organiseren waarbij de kids les krijgen in graffiti spuiten en dit ook nog eens op de muur mogen uitproberen. Bijna alles jongens, en zelfs meisjes, zullen dit helemaal te gek vinden. 

Een actief kinderfeestje

Is uw kind erg actief en heeft hij/zij ook actieve vriendjes en vriendinnetjes? Dan is het aan te raden om een sportief of actief kinderfeestje te organiseren. Zo kunnen alle kids hun energie kwijt tijdens de activiteit. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld discobowlen of discozwemmen. Deze sportieve activiteit is leuk voor zowel jongens als meisjes en is ook nog eens makkelijk te organiseren voor grotere groepen. Ook hebben wij een keer voor mijn zoon, die het liefst alle sporten op de wereld zou beoefenen, een soort sportdag georganiseerd als kinderfeestje. We hadden allerlei sportieve spellen bedacht en hier een soort toernooitje van gemaakt. Dit vond hij super leuk!

Een origineel kinderfeestje

Tot slot zijn er nog heel veel andere originele kinderfeestjes mogelijk. Zo hebben wij voor mijn dochter eens een kinderfeestje georganiseerd waarbij ze hun eigen kaarsen gingen maken. Ik wist van te voren helemaal niet dat dit bestond, maar een collega gaf mij deze tip en alle kids vonden dit helemaal geweldig. U kunt het zo gek nog niet bedenken, of het bestaat als kinderfeestje! Andere ideeën zijn bijvoorbeeld poldersporten of een speurtocht doen.