Alle essentials voor je herfstgarderobe

De hevige storm buien van afgelopen weken gaven al wel aan dat het helaas toch echt over is met het warme weer. We gaan richting de herfst en dat betekent dat het steeds weer wat kouder wordt. De lange broeken en truien moeten we weer uit de kast halen. Is jouw kledingkast al helemaal klaar voor het koude weer? In deze blog lees je welke essentials je nodig hebt om alle komende regenbuien en windstoten te trotseren. 

Een goede jas

Zoals we allemaal weten gaat de herfst in Nederland gepaard met de nodige regen, wind en al die ellendige weersverschijnselen. Hoewel de temperaturen niet altijd heel laag zijn, moet je zeker wel een goede jas aan om de regen en wind mee te trotseren. Een goede jas is daarom het eerste belangrijke item dat je hard nodig hebt voor het aankomende seizoen. Zoals ik al zei, is het in de herfst nog niet heel koud wat temperatuur betreft. Het wordt zeker wel iets frisser, vooral in de avonden, maar een dikke winterjas is ook niet nodig. Daarom is het slim om naar een herfstjas te zoeken die niet heel dik is, maar wel warm genoeg voor koude regen en windvlagen. Een herfstjas wordt vaak ook wel een “tussenjas” genoemd, omdat het net tussen de twee extreme seizoenen in zit. Als je je helemaal goed voor wilt bereiden op het komende seizoen, kun je het beste ook kiezen voor een water- en winddichte jas. 

Comfortabele laarzen

Omdat het toch wel wat frisser wordt in de herfst, zullen die zomerse instappers je voeten niet meer warm te houden. Daarom is het volgende essentiële item een goed paar laarzen. Laarzen zijn fijn om je voeten droog te houden in het natte herfstseizoen. Bovendien zijn laarzen ook een stukje warmer dan sneakers en zullen je voeten dus lekker warm blijven. Leren laarzen zijn aan te raden, omdat deze goed de warmte vasthouden binnen in de schoen. Mijn favoriete laarzen zijn mijn enkellaarsjes van Ara. Ara schoenen zijn gemaakt van goede kwaliteit leer en lopen heel comfortabel. Zo kan ik tijdens de herfst lange boswandelingen maken terwijl ik mijn voeten droog en warm hou. 

Truien

Tot slot heb je natuurlijk ook een aantal herfstige kledingstukken nodig in je kast om de herfst in te gaan. Mijn favoriete kledingstuk voor dit seizoen zijn truien. En dan bedoel ik niet de dikke kabeltruien met grote col, want die zijn nog ietsje te warm hiervoor. Ik bedoel dan wat dunnere truitjes die je eventueel kunt combineren met meer laagjes. Want laagjes kleding is perfect voor het wisselvallige weer in de herfst. Sla dus een paar truien in en combineer deze met shirts en jasjes. Zo kan je altijd wat uit- of aantrekken om de outfit aan te passen aan de temperatuur.